dinner night?? wow!!!

dinner night?? wow!!!
cantik, glamorous, dress

pantai...lagi...??!!

pantai...lagi...??!!
sunsets, beach, sea, coconut tree

evening on the beach

evening on the beach
beach, alone, sea, sky, way

Thursday, October 21, 2010

melepaskan ANJING tersepit........

BENCI!! BENGANG!!!
kenape?? kenape aku rase sebegini bengang??( aku bermonolog seorang diri..perlu diingatkan disini bahawa aku tidak sasau,,,huhu)
pernah tak korang rasa macam nak bunuh orang??
perbah tak korang rasa macam nak baling je batu dan segala sampah sarap yang ada atas muke bumi ni dekat member korang??
uhh..korang pening?
sila jangan pening-pening..sila meneruskan pembacaan anda untuk memahami plot cerita selanjutnya....
situasi pertama
-aku ade sorang member( si A) yang duit tak berapa nak ade, tapi semua benda die nak beli.....
 situasi kedua
-si A  ni memang gedik! gedik gile.gedik yang x hengat donia..kalo gedik cantik xpe la jugak..ni tak..muke cantik sikit je dari bangkai!!
CONTOH KEGEDIKAN yang melampau...::: kitorang tengah jalan-jalan nak p kelas..tetiba ada la sorang mamat ni lalu depan kitorang..pastu, si A ni, bile nampak je laki ni, terus terjerit-jerit sambil menghentak kaki beliau,dan menunjuk-nunjuk jari beliau ke arah laki ni..lalu berkata.." nak..nak nombor phone laki ni..nak..korang tolong la mintak nombor phone laki ni bagi dkat aku...nakkk~~" ( dengan nada yang gedik yang melampau..serta suara yang macam garuda terbang-GILE KUAT sampai laki tu pandang- pandang kitorang)
kitorang ni pulak, x payah ceruta la...tebal muke..ngilu terasa kulit muka..penangan rasa malu yang melampau...rasa macam  nak bunuh diri ajee..MALU beb!!!
SITUASI 3
- mulut x reti nak diam.nak membebel je keje....yang menjadi masalah nye..bile A ni bukak mulut aje..xder benda laen yang die nak cerita..mesti pasal laki yang GILE dekat die je..macam die tu HOT sangat...( macam la aku nak heran)
pastu,  boleh pulak die dengan muke selamba nak bagi aku nombor phone laki yang die rijek..amboi2!! banyak cantik!! macam aku ni x laku jee....terasa diri begitu terhina di situ....sabar je laaa...!by the way,aku ni xde nyer desperate gile macam ko......

SITUASI 4

 -aku n bawak kete pegi kolej..bukan nak show off yee...hanyalah semata-mata untuk kemudahan aku kluar makan dan minum..dan minah A ni kurang duit..of coz la x bawak kete kan??so, selalu jugak la berkepit dengan aku..ke hlu ke hilir dengan aku..sebelom ni die berkepit ngan klasmate laki aku yang bawak kete..skan da x bawak kete da..eksiden..so, aku la mangsa yang seterusnya..
SITUASI 5
adik die sakit.slalu kuar masuk ward..die selalu jugak la mintak aku ni hantar die pegi sane..selalunye time lunch hour laa...sebabnye, mak die lapar, nak makan nasik..macam xdedr je orang jual nasik kat sane...roti ade banyak la..makan je la roti tu dulu buat alas perut..aku bukan ape..lunch time ade sejam je..pastu ade plak kelas sampai pkol 5,6 ptg..
nak pegi sane je pun da makan mase 15 minit kalo x jam.tapi paham2 la kan,,da name pun lunch time..kete memang macam sardin la atas jalan..aku x sempat nak lunch kot...mak die ni memang demand habes la...da tau da anak die ni xder transport, duit pulak kurang..disuruhnya kawan ni anta nasik...yang susahnye akuu!! haih~~~
SITUASI 6
minah ni da memang genetik die kut yang demand2, suke paksa2 orang..like mother like daughter..cewah!! speaking LONDON youu.....diebabkan aku memiliki sebuah kete( aku cilok ayah aku punye), lagi la minah ni suke berkepit dengan aku..minah ni x de duit..tapi suke ajak aku kluar..jalan2 katanye..duit minyak?? duit minyak toksah citer la..da sah2 la aku yang payung..
aku awal-awal da bitau da aku ni penat,,,nak tido..nak rehat...tapi minah ni memang jenis yang x paham bahasa..hati batU!! muke tembok!
stil lagi dipaksa-paksa aku..selang 5 minit die ulang alik bilik aku..nak ajak aku kluar,,sampai la aku setuju nak bawak die kluar...macam hampeh kan??
situasi 7 
kereta aku ni Gen-2 je..body dan enjin memang sangat rendah...aku takut sangat nak parking dalam garaj sebab takut bumper depan terkena divider...tapi minah ni kate die pro..die slalu bawak gen-2 abang die..so die nak parking kete aku..aku pon, pecaye member punye pasal, aku bagi jelaa... pastu,petang tu..aku nak kua makan malam, aku rewind kete aku..pastu aku dengar satu bunyi yang cukup mengerikan....GRAAAKKKKKKKKKK....rupa-rupanya bumper depan kete aku sangkut..minah ni masuk parking depan sangat..aku pnye laa bengang...naseb baek minah ni janji nak baiki balik...nak beli baru sah2 x der duit..bumper depan aku ni rabak!! tertanggal terus dari body..ade satu je skru depan yang pegang aku punye bumper tu daripada jatuh...tapi member punye pasal, aku pendam aje perasaan aku tuu....
situasi8
-disebabkan ahli klas kitorang yang memang da lama tak tahan ngan perangai gedik melampau beliau, die dipulaukan..bukan klas kitorang je..satu kolej la rasenye...pastu minah ni gunakan air mata die, ngadu dekat budak laki kelas aku,,apa lagi..minah ni dapat 100% protection dari budak laki kelas kitorang..aku plak time tu tengah bodoh..kononnya nak buat baek..aku kutip die dari lembah kegelapan.aku kawan ngan die elok2..tup2, aku pulak yang kene pulau...chissttt!!!

lepas tuu.. nak dijadikan cerita..miah ni terasa ati dengan aku..lalu diposkan melalui facebook tentang ketidakpuasan hati beliau...puncanyeee...??yeaaaaahhhh.....inila part yang paling menarik sekali..
nak tau puncanya ape??
jangan terkejut tauuu.....
puncanyaaa sebab jam yang harganya RM20......
terkejut tak??
alasannya, aku menghina jam yang harganya RM20 tuu...dikatanya aku ni riak dan takbur dengan harta dunia..pastu kengkawan die plak sedaaaapp je komen2, cakap aku ni low- minded la...suck attitude laa...mesti la aku hangin satu badan!!

masalahnya...para pembaca semua...aku snirik pon ade jee jam yang hargenye jaoh lagi murah dari jam RM20 die tu...RM10 je kau!! banyak pulak tuu..bukan sikit...adakah aku ni riak dan takbur kawan2? sila komen sikitt...

disebabkan rasa amarah aku ni da meletopp...ala2 gunung berapi gituuu....ditambah pula aku yang da lama menyimpan perasaan x puas ati, so aku p bilik die, aku sumpah seranah minah tu..sampai nangis2 kau!! padan muke!! muahahaha!!!!( gelak setan)
AND!!!! kawan2 aku pulak macam menyokong tindakan aku tuu...uhh...rupa2nya..aku masih punya kawan....sob....*terharu*
SEKIANNNN.....................
sila lah komen yee......

6 comments:

sophietarmizi said...

biasalah tu...kena pandai bawa diri n cari kawan. kdg2...jadi solo lg bagus...:D

nurulizzahmohamad said...

urmm..betol tu..rase macam tak berbaloi buat baek dengan die..
jum kite jadik solo ramai2...huuu.....

Kolat said...

Sabar yer!

nurulizzahmohamad said...

iye...tgh sabar la ni..mekaseh....sila datang lagi..muahahaaha!!

epadzz zainal said...

owww...
baru ku tauk cerita sebonar...
ahahaha...
ilek3...
you never walk alone...
ngee~ -epa

ASaDa RyutaRo said...

hidup takde cabara tak best jugak kan.

apa pun.. kena pandai berkawan. orang buat jahat tak semestinya kena balas jahat..

semoga hepi selalu..