dinner night?? wow!!!

dinner night?? wow!!!
cantik, glamorous, dress

pantai...lagi...??!!

pantai...lagi...??!!
sunsets, beach, sea, coconut tree

evening on the beach

evening on the beach
beach, alone, sea, sky, way

Sunday, October 31, 2010

kegembiraan menjelang peperiksaan....sob..sob..!

uhhh......aku pandang kiri....member aku tengan study..
aku pandang kanan pulak..eh..dinding..hee...
atmosphera padat dengan suara-suara merdu manusia menelaah....
aaaa......happy sedihnyeee...rase nak nangis je....
kemana menghilangnya gelak tawa kitorang??
korang da lupe kan aku ke??
suatu petang yang sibuk," korang..jum la kuar..jejalan...." ajak aku dengan nada manja...( hik!)
" ko da habes study ke? bajet da pandai sangat??"balas diorang dengan nada yang sinis....tsk!! tajam toooohhh....ibarat hirisan laser gitu....membelah daging hati....huuu.....
aku pon membawa diri kluar kejap..ingat nak join dorang nanti..."xpe la korang..nanti korang kalah la...aku lagi rajin la!!!!" balas aku dengan nada marah gile..agak2 microphone pon kalah la....( tapi dalam hati je...uuu....x brani beb! memandangkan aku sorang je yang memberontak..)
ko jangan ko....orang stress study ni garangnye mengalahkan harimau tau!! gerunn i....
after aku jejalan, aku balik bilik..ingat nak la jugak menelaah  buku...sape tak sayang masa depan beb....aku sayang tau!! aku nak berjaya..nak kaya! nak senang!! nak glamour!! eheh!! aku pon bace la buku...memang genetik kot aku ni senang paham..pick up! hoho...aku bace kejap je...trus paham ko!! haa...
pastu, exam..alhamdulillah....aku berjaya jawab sume soklan..kacang jee....
padan muke membe aku..dorang study macam orang gile!!aku cool je...result exam kua, and!! aku dapat top 5 ko....perghh.... hidup ini memang adil!! ha...bangge betol...
aku tengah bangga, tetibe aku rase gatal..aku tengok-tengok, membe aku yang tadi tu tengah jolok2 hidung ak dengan bulu pebende tah...jelez la tu markah aku lagi tinggi dari ko punye!!
aku bengang laa.pastu aku cakap la.." ape nii...pegi la main jauh-jauh...! pegi!!" aku menghalau dengan penuh riak..hee...
pastu, membe aku ni menjawab.." kepale hotak ko!! bangun la!! bace buku!! da pukul bape ni??? esok exam tau!!ko tu satu pon x bace lagi!!!"
gulp!! aku telan liur basi aku...0wh...rerupenye aku tertidur tadi..aku pandang buku yang tadi aku pegang...da berkeronyok...haish!! aku pandang jam loceng yang aku tak penah pakai,.( sebab x penahnye aku terbangun kalo jam tu berkokok..)..uhh...da pkol 2 pagi...alalaaaa......exam aku....result gempak aku...perasaan bangga aku........alalalaaaaa............aku hampa...dan!! hari tu..aku x tidur malam...menelaah buku yang penahnye aku paham......alahai....markah akuuuuu........tsk!!!!!!!!!!!

5 comments:

sophietarmizi said...

time periksa memang best...tapi kalau dpt markah best..lagi syok...

See Tee said...

hahhahhaha...best gle bacer..mimpi2..(+_+)

WAHIDA ALIAS said...

hahaha....mimpi rupenye...

si biskut said...

aku rasa lau takde exam nie mau lompat sampai bumbung ko ek..

nurulizzahmohamad said...

hahaha...sedih betol..mimpi je rupenyee..
kalo xder exam, aku nak belanje semua orang..!! ( bejet kaye raye)