dinner night?? wow!!!

dinner night?? wow!!!
cantik, glamorous, dress

pantai...lagi...??!!

pantai...lagi...??!!
sunsets, beach, sea, coconut tree

evening on the beach

evening on the beach
beach, alone, sea, sky, way

Saturday, November 20, 2010

bile senior PSYCHO???

tengah aku syok santai-santai lepak atas tilam empuk aku, tetibe aku teringat pengalaman manis aku dengan salah sorang kakak senior aku...( huhu!!)
time tu, aku baru je masuk institut pengajian tuh..taun 2009.( xnak cakap name institut sebab malu~~)
ade la dalam 7 bulan gitu laa..aku pon da x berapa nak ingat..
aku snirik pon xnak ingat sebab pengalaman tuuu la pengalaman yang korang akan impi-impikan seumur hidup korang...percayalah!!!!!percayalahhhh~~~~( tibe2 nyanyi lagu dato'siti nurhaliza..yeah....kredit to her!!- xder kene mengena pon sebenarnye..suke je aku lari daripada topik asal..DUSSYUM!!-tumbuk diri senirik..aow..sakit nyah!! )
oke..sambung crite, aku ni sememangnya junior yang disayangi senior...baik hati, pandai ambik ati, lemah lembut, respek yang lagi tue( sebab aku rase aku mude lagik padahal da tue nak mampos),so, para senior memang sayang sangat dekat aku ni..x caye?? nak bukti??
buktinye, kalo slisih je dengan aku, dorang jeling aku ala-ala puntianak gitu..pastu, kalo aku nampak dorang, aku sengih la kan-biase la..aku kan peramah,::aku sengih xnampak gigi, kening kerut gitu
pastu kan, senior pon pandang belah lain, ada tu, dorang tengah gelak-gelak,pandang je aku trus senyap..macam jumpe antu je gamaknye.tau la aku ni cantik. dorang jeles la tuuu...haih~~~ 
oke-sambung crite..cenggini~~ ari tu, cuti. aku pon pegi la jalan2 pakai jeans feveret aku..sebab aku ni jelita, ape2 yang aku pakai memang nampak cantik!! humph~~~~PANG!!!-kene tampar." ko boleh tak jangan prasan cun!!" aku marah aku snirik. uh??takkkk....aku bukan nak cite aku ni psycho,,aku nak crite pasal senior aku yang psycho.diharap korang tak tersalah paham ye..sob3!!
oke..sambung lagi...
disebabkan aku nampak cantik pakai jeans tu jeans tu nampak cantik bile aku pakai, senior ni pon tegur la aku..aku plak baru je sampai hostel time tuh..biase la kan..WEEKENDS..mesti la nak lepak kan....senior ni cantik orangnye..kecik molek,manis...cakap pon sloww je..nk harapkan aku jadik macam die...haih~~
SENIOR:: ehh...cantik jeans awak..awak beli kat mane?- senior tuh tengah sidai kain, and jeans die.
aku:: dengan rendah diri, aku jawab:: kat klcc je..hee....
SENIOR:: saiz awak berapa ye...?
aku:: urm...25,26..cenggitu laa.....> biase la..saiz pinggang model..u all jangan jelezz tau...hoho!!
SENIOR:: berape awak beli?
aku :: urm..da lupe la...dalam 100 ke atas..kut...da lame da beli jeans ni...
SENIOR:: owh...umah saye kat cheras..agak jauh la nak p sane..eh, awak, awak tau x mane nak carik jeans saiz saye?
aku:: um??er...kat kedai banyak..shopping mall banyak....( gile ke hapa soklan..uhh.....stress aku..dahla banyak tanye..umah aku kat kelantan hapa!! lagi jaoh!! ciss.)
SENIOR:: awak tau tak mane nak carik jean yang murah? dalam RM20,RM30 gitu...
aku:: hah???err..ntah...umm...kat bundle ade kot..rasenye la...
SENIOR:: ala....bundle? xnak la bundle.nak yang batu punye....
DUSYUMMM!!PANG!!! aku tumbuk tampar minah ni..ko nak carik yang murah, pastu yang baru, ko ingat ko saiz budak kee??baju budak pon lagi mahal dari baju org tue tau!!!!

aku:: sambil garu kpale..err....ntahla....jeans yang harge tang tu rasenye kat bundle je kut ade..saye x tau sangat la..-.pastu mintak diri nak blah...nak p toilet. yes!!! selamat akhirnye dari minah gile nii....huuu

sambil jalan p toilet sambil aku pikir..ade jugak minah gile macam ni...haih~~~
aku kuar toilet, tengok-tengok minah ni ade lagi...aku senyum je la..seperti yang dikatakan tadi, aku ni peramah orangnye...
tetibe~~~
SENIOR::awak! umm..boleh tak saye nak try jeans awak tu?
aku:: hah?? err..skarang ke?aiyarkkkk!!!!BUK!! aku pengsan. aku ingat aku da lepas dari cengkaman senior sewel ni...alahaiii~~
SENIOR:: haah...jom..pegi bilik saye...
aku:: er..tapi peluh ni...x mandi lagi...baru je balik...-saje carik alasan
SENIOR:: x pe..kejap je..meh la...
aku:: umm....- time tu aku berdoa-mintak2 la aku x terjumpe pisau..kalo takkkkkk------

( dalam bilik)
SENIOR:: nah towel..bukak la jeans tuu..
aku::(suddahhhhh ! die ni les ke..mak tolong!!!!) jap ye....
SENIOR:: (setelah mencube) alaa~~ x muat la awak....um....pinggang saye kecik je..tapi bontot n paha besar....
aku:: huh! padan muke!! alasan!! gemuk, cakap je la gemuk.bak balik aku punye jeans!! sewel!!  umm...xpe..bukan saiz kot..sambil hulur tangan nk amek balik jeans aku.
 
 
SENIOR:: eh, awak!! tengok muke saye ni...jerawat banyak..risau betol saye..takut nanti parut...
aku::pegi mampos la dengan jerawat tak gune ko tu!! aku nak blah!! mane? o...yeke..xpe..lame2 nanti hilang la tuu...jangan la usik..nanti makin teruk...
SENIOR:: camane ni....awak!! saye dapat 1 idea..ape kate kite buat facial??nak tak??
awak urut muke saye...
aku:: telan liur, hah??saye??urut muke awak?? sambil buat muke x nak.. er...xnak la...
SENIOR:: ala..jum la..kejap je..dalam 20minit gitu je....
aku:: xpayah la...lain kali je ea....
SENIOR:: ala...awak...saye baring ea..awak pegi ambek air dalam toilet( kate beliau sambil baring.-jahanam betol.sial)
nak x nak, terpakse la aku buat bende bodoh tu! seumur hidup aku x panah nye aku pegi buat rawatan facial.nak buat kat orang, lagi la haramjadah!! sampai skarang aku ingat macam dvd player ni hah dalam kpale aku.sial betol. trauma aku.chaiisssttt!!!! 
gile manis pengalaman tuh!!! cisssss!!!

2 comments:

biskut said...

manje giler senior ko tuh ek..ko tak mintak no tpn kat dia ker..?hehe

nurulizzahmohamad said...

manje apekebende la macam tuuu....
tu bukan manje.tu gedik mengada-ngada!!
cis...trauma aku!!
ko suke la dapat yang macam tu...huu....x rela i....